Włoskie kawy Caffe Pazzini
Co kojarzy się z Włochami od strony kulinarnej? Pizza, pasta i kawa! Chociaż próżno szukać we Włoszech kawowych plantacji, kawa włoska jest jednym z symboli włoskiego Dolce Vita. Kawa Caffè Pazzini to marka kawy, a zarazem włoska palarnia, która przetwarza tylko wyselekcjonowane surowce z upraw ekologicznych. Kawa bio tej wyjątkowej marki nie jest produktem masowym. To niszowa, tworzona przez profesjonalistów i pasjonatów kawy marka, która zachwyca bogactwem aromatów swoich pysznych kaw.
Najlepsza, niszowa kawa włoska
Caffè Pazzini zaprojektowało i opatentowało model mini-silosów do przechowywania kawy. Są to ręcznie wykonane majoliki, a każdy egzemplarz jest unikatow i mieści 3 kg ziaren kawy. Oprócz tego, że są pięknymi dodatkami w kuchni i fantastycznym pomysłem na prezent dla każdego kawosza i kawoszki, dzięki wodoszczelnemu zamknięciu doskonale nadają się do przechowywania kawy bez utraty cennych aromatów przez długi czas. Jednak to właśnie starannie wypalane, najwyższej jakości ziarna z bio upraw z całego świata są sercem Caffè Pazzini.
Aromat świeżo zmielonej kawy
Kawa to najpopularniejszy i najmniej znany napój na świecie. Na ten temat powiedziano i napisano już wszystko, a ciągle świadomość tego, czym jest dobrej jakości, prawdziwa kawa jest niewielka. Dzięki kawie bio z włoskiej palarni nie musisz jednak być baristą, by cieszyć zmysły tym wspaniałym napojem. Czy jest coś przyjemniejszego o poranku niż zapach kawy? Jeśli zmielisz ją tuż przed zaparzeniem, przeniesiesz swój kawowy rytuał na zupełnie inny poziom.
Kawa Fair Trade - trend czy krok we właściwą stronę?
Pogląd, że jedzenie lub picie produktów ekologicznych to chwilowa moda nie jest odosobniony, nie brakuje też głosów, że między produktem ekologicznym a konwencjonalnym nie ma wielkich różnic, poza wyższą ceną tego pierwszego. Spożywanie kawy organicznej nie jest fanaberią, ale przejawem wysokiej świadomości tego, jakie konsekwencje ma wybór produktów konwencjonalnych dla naszego zdrowia i dla środowiska. Organiczna włoska kawa to krok w stronę zrównoważonej produkcji spożywczej i powrót do rzemieślniczej tradycji.
Kawa Caffè Pazzini to kawa Fair Trade. Jeśli ochrona środowiska i walka z eksploatacją jego zasobów jest ci bliska, niech zmiana kawy na kawę bio będzie krokiem w stronę harmonijnego życia. Fair Trade to przejrzysta cena minimalna, pokrywająca koszty zrównoważonej produkcji, dodatkowe środki, które są inwestowane w projekty rozwoju społecznego i gospodarczego w krajach Ameryki Południowej, gdzie znajdują się plantacje kawy, a także zakaz wykorzystywania pracy dzieci. To także praktyki rolnicze przyjazne dla środowiska i zdrowia. Wybierając kawę Caffè Pazzini, sprawiasz, że nasza planeta jest lepszym i przyjaźniejszym miejscem.