DARMOWA DOSTAWA od 150 zł | WYSYŁKA w 24h

Zamówienia złożone do 12:00 (pon-pt) wysyłamy tego samego dnia

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Naturalne kiszonki BIO

( ilość produktów: 22 )

Coraz częściej Polacy sięgają po kiszonki bio. Moda na przetworzone w ten sposób warzywa wychodzi nam tylko na zdrowie i w ten sposób rodzi się kolejna kulinarna tradycja oparta oczywiście o wielopokoleniową wiedzę, ale także wpływ kultury wschodu oraz modą na azjatyckie jedzenie. Z pewnością ekologiczne kiszonki bio, jakie oferujemy na ecowybrane.pl, będą zachwycać smakiem, jakością, bogactwem witamin i mikro oraz makroelementów. Zobacz, co oferuje nasz sklep z kiszonkami!

Kiszonki bio – bomba witaminowa

Naturalne kiszonki o charakterystycznym, lekko kwaśnym smaku są doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju dań. Mogą być również świetną przekąską. Warto docenić także prozdrowotne właściwości kiszonek szczególnie w sezonie jesienno-zimowym, gdy układ odpornościowy wymaga wsparcia. Oczywiście sam proces od wieków miał na celu przedłużenie trwałości warzyw, a obecnie pozwala odkrywać ich niezwykły smak oraz cenne właściwości. Najlepszej jakości kiszonki bio są wytwarzane z warzyw rosnących na certyfikowanych uprawach. Dzięki temu są wolne od dodatków chemicznych, nawozów, środków ochrony roślin. To sprawia, że każdy słoik to bogactwo naturalnych i wartościowych składników oraz najlepszego smaku, bez którego nie wyobrażamy sobie wielu codziennych i świątecznych dań. Na stołach niezmiennie króluje przecież kapusta kiszona, a ogórki są punktem wyjścia do wielu dań oraz niezwykle aromatycznym dodatkiem. Miłośnicy azjatyckiej kuchni już pokochali kimchi, które się rewelacyjnie przyjęło w naszej tradycji.

Jak powstają kiszone warzywa?

Same kiszonki bio powstają w procesie fermentacji mlekowej. To jeden z najstarszych sposobów konserwacji produktów, a obecnie jest bardzo modny. Kisi się więc rozmaite warzywa, które dzięki temu zyskują niezwykły smak i zachowują piękny kolor oraz kształt. Poza kapustą i ogórkami Polacy coraz częściej sięgają więc na przykład po buraki, rzodkiewki, seler, kalafior, czosnek czy paprykę. Ci, którzy nie mają czasu na samodzielne przygotowanie dań, z czystym sumieniem mogą wybrać gotowe produkty ze sprawdzonych surowców np. gotowe sosy z warzyw. Przede wszystkim kiszonki bio to połączenie naturalnych składników z wyjątkowym smakiem. To także bogactwo składników odżywczych, witamin i minerałów. W warzywach i sokach znaleźć można witaminy z grupy B oraz A, C, E, K. Przetwory pomagają przyswajać sole mineralne i zawierają żelazo, potas, cynk i siarkę. Wspierają pracę układu pokarmowego, a zawartość bakterii dobroczynnie wpływa na jelita. Oczywiście kiszonki bio działają pozytywnie również na wszystkie inne układy organizmu. Sprawdź, która z naszych propozycji będzie najlepsza dla Ciebie.

Widok
pixel