Kawa mielona BIO
Kawa mielona bio, to najbardziej praktyczny rodzaj kawy, ponieważ w szybki sposób pozwala przygotować nam pyszny napój i dodać zastrzyk dużej energii. W naszym sklepie zaopatrzysz się w różne jej rodzaje. Dużą popularnością cieszy się kawa mielona do ekspresu oraz kawa zielona mielona. Popularnym wyborem naszych klientów jest również kawa mielona 1 kg.
Jak parzyć kawę mieloną?
W asortymencie naszego sklepu znajduje się szeroki wybór różnego rodzaju kaw mielonych. Niektóre kawy zostały stworzone z myślą o użyciu konkretnego urządzenia, dlatego warto kierować się również takim oznaczeniem na opakowaniach i w opisach produktów. Używając wtedy odpowiedniego zaparzacza, uzyskamy maksymalny aromat i smak. Niektóre cechy kawy zależą bowiem od sposobu jej przygotowania. Tak więc mamy specjalne kawy do ekspresów przelewowych, ciśnieniowych, kawiarek oraz zaparzaczy. Warto dobrać odpowiednią kawę do sprzętu, który posiadamy w domu.
Kawa mielona - jakie rodzaje znajdziesz w naszym sklepie?
Inną klasyfikacją rodzaju kawy będzie rodzaj ziarna. Mieszanka Opere Black to np. połączenie ziaren Arabica z Robustą. Przejawia się mocnym smakiem o subtelnej kwasowości, w którym czuć nuty gorzkiej czekolady i migdałów. Dzięki dodatkowi Robusty mieszanka ma wysoki wskaźnik zawartości kofeiny, dlatego będzie idealnym zastrzykiem energii na dobry początek dnia. Jest to dobra kawa mielona na prezent. Inne dostępne mieszanki to Puro Peru i Puro Messico.
Kawa mielona bio bezkofeinowa
Mamy tutaj również do wyboru opcję, dla osób, które musiały wyłączyć kofeinę ze swojej diety, ale nadal uwielbiają smak kawy. Możemy polecić w tym przypadku kawę bezkofeinową lub zbożową. Kawa zielona ma mniejszą zawartość kofeiny, dlatego też może zostać zamiennikiem tradycyjnej, parzonej kawy. Dostępna w naszym sklepie kawa Deca z palarni Caffe Pazzini charakteryzuje się delikatną i przyjemną kwasowością ze zrównoważonym, owocowym posmakiem. Trudno wyczuć, że kawa ta nie zawiera kofeiny. Obecna w ziarnach kofeina została ekstrahowana naturalną metodą wodną. Nie były tu używane rozpuszczalniki chemiczne mające zneutralizować działanie kofeiny. Kawa Deca wytwarzana jest w 100% z ziaren Arabica, które zawierają o około 50% mniej kofeiny niż ziarna Robusty. Właśnie ze względu na ten skład, ma już na początku niższą zawartość kofeiny niż wiele innych kaw bezkofeinowych, które są wytwarzane z ziaren Robusty. Ekstrakcja kofeiny odbywa się metodą naturalną, w tym przypadku wodną. Ziarna kawy zanurzane są w wodzie o wysokiej temperaturze, dzięki czemu wszystkie aromatyczne właściwości kawy pozostają niezmienione a ilość kofeiny znacznie zredukowana. Spróbuj koniecznie jak smakuje nasza kawa bio!