DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

Zapraszamy do sklepów w Warszawie: Żoliborz i Wola

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Makaron nitki BIO, do spaghetti

( ilość produktów: 10 )

Chociaż istnieje wiele rodzajów włoskiego makaronu, jego podłużna wersja to pierwsze skojarzenie, jakie nasuwa się z włoską kuchnią. Makaron nitki bio z naszej oferty to doskonały wybór. Starannie wyselekcjonowaliśmy włoskie manufaktury produkujące rzemieślniczy makaron, którego smak spełni oczekiwania największych smakoszy i koneserów włoskiej kuchni.

Spaghetti czy linguine? Jaki makaron wybrać

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, jaki rodzaj makaronu jest najlepszy bez kontekstu okazji i dodatków. Jeśli zapraszasz znajomych i planujesz niezobowiązującą imprezę, garnek spaghetti w połączeniu z mięsno-pomidorowym sosem i sporą ilością sera, będzie doskonałym początkiem weekendu. Na specjalne okazje linguine z łososiem w śmietanowym sosie będzie jak znalazł. Naszym bestsellerem jest 3-milimetrowe bucatini, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Tłoczony na formach z brązu i suszony w niskich temperaturach włoski makaron smakuje obłędnie, skropiony jedynie niewielką ilością sosu.

Makaron włoski z ekologicznych zbóż

W ofercie Eco Wybrane znajdują się zarówno tradycyjne makarony z semoliny, makarony z mąki pełnoziarnistej, a także bezglutenowe, wytwarzane z nasion roślin strączkowych. Wszystkie surowce pochodzą z certyfikowanych upraw, wiele z nich znajduje się na terenie południowych Włoch. Wytwarzanie makaronu w jednym miejscu, od siewu roślin po finalny, opakowany produkt, jest wyraz troski o środowisko naturalne i wielopokoleniowe tradycje, tworzące włoską kulturę kulinarną. Makaron włoski jest jej sercem, a dzięki najwyższej jakości doznaniom smakowym posiada miliony zwolenników na całym świecie. Niezależnie od tego, czy preferujesz popularne bolognese, aromatyczną carbonarę czy minimalistyczne aglio e olio, makaron nitki bio sprawdzi się doskonale.

Wybierając ekologiczny makaron masz pewność, że serwujesz swojej rodzinie dania zawierające cenne składniki odżywcze, jak lizyna. Niskotemperaturowe suszenie roślin i makaronu pozwala na zachowanie tego ważnego aminokwasu. Lizyna jest budulcem białek, odpowiada też za wchłanianie wapnia w organizmie. Produkuje też L-karnitynę, biorąc udział w metabolizmie tłuszczów. To cały sekret figury Włoszek i odpowiedź na pytanie dlaczego są szczupłe, mimo makaronowej diety. Bogate w lizynę, ekologiczne makarony z organicznej pszenicy pozwalają na pofolgowanie sobie przy stole. Ale czy przepysznemu makaronowi można się oprzeć?

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel