DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

Znajdziesz nas na: BioBazar Warszawa ul. Żelazna 51/53

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Makaron nitki BIO: do spaghetti i rosołu

( ilość produktów: 11 )

Chociaż istnieje wiele rodzajów włoskiego makaronu, jego podłużna wersja to pierwsze skojarzenie, jakie nasuwa się z włoską kuchnią. Makaron nitki bio z naszej oferty to doskonały wybór. Starannie wyselekcjonowaliśmy włoskie manufaktury produkujące rzemieślniczy makaron, którego smak spełni oczekiwania największych smakoszy i koneserów włoskiej kuchni. Posiadamy również cienki makaron nitki, idealny na niedzielny obiad.

Spaghetti czy linguine? Jaki makaron wybrać

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie, jaki rodzaj makaronu jest najlepszy bez kontekstu okazji i dodatków. Jeśli zapraszasz znajomych i planujesz niezobowiązującą imprezę, garnek spaghetti w połączeniu z mięsno-pomidorowym sosem i sporą ilością sera, będzie doskonałym początkiem weekendu. Na specjalne okazje linguine z łososiem w śmietanowym sosie będzie jak znalazł. Naszym bestsellerem jest 3-milimetrowe bucatini, uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Tłoczony na formach z brązu i suszony w niskich temperaturach włoski makaron smakuje obłędnie, skropiony jedynie niewielką ilością sosu. Do sosów doskonale sprawdzi się również grube spaghetti lub makaron nitki pełnoziarnisty. W naszej ofercie znajdziesz również klasyczny makaron nitki do rosołu. 

Makaron nitki z ekologicznych zbóż

W ofercie Eco Wybrane znajdują się zarówno tradycyjne makarony z semoliny, makarony z mąki pełnoziarnistej, a także bezglutenowe, wytwarzane z nasion roślin strączkowych. Wszystkie surowce pochodzą z certyfikowanych upraw, wiele z nich znajduje się na terenie południowych Włoch. Wytwarzanie makaronu w jednym miejscu, od siewu roślin po finalny, opakowany produkt, jest wyraz troski o środowisko naturalne i wielopokoleniowe tradycje, tworzące włoską kulturę kulinarną. Makaron włoski jest jej sercem, a dzięki najwyższej jakości doznaniom smakowym posiada miliony zwolenników na całym świecie. Niezależnie od tego, czy preferujesz popularne bolognese, aromatyczną carbonarę czy minimalistyczne aglio e olio, makaron nitki bio sprawdzi się doskonale.

Wybierając ekologiczny makaron masz pewność, że serwujesz swojej rodzinie dania zawierające cenne składniki odżywcze, jak lizyna. Niskotemperaturowe suszenie roślin i makaronu pozwala na zachowanie tego ważnego aminokwasu. Lizyna jest budulcem białek, odpowiada też za wchłanianie wapnia w organizmie. Produkuje też L-karnitynę, biorąc udział w metabolizmie tłuszczów. To cały sekret figury Włoszek i odpowiedź na pytanie dlaczego są szczupłe, mimo makaronowej diety. Bogate w lizynę, ekologiczne makarony z organicznej pszenicy pozwalają na pofolgowanie sobie przy stole. Ale czy przepysznemu makaronowi można się oprzeć?

pixel