DARMOWA DOSTAWA od 150 zł | WYSYŁKA w 24h

Zamówienia złożone do 12:00 (pon-pt) wysyłamy tego samego dnia

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Makaron drobny BIO

( ilość produktów: 2 )
Rodzaj makaronu Charakterystyka Zastosowanie kulinarne
Makaron drobny Drobne, małe makarony o różnych kształtach, takich jak nitki, gwiazdki, czy malutkie rurki. Szybko się gotują i dobrze pasują do płynnych potraw. Idealny do zup, bulionów i sałatek.
Makaron drobny Fregula Sardyński makaron w kształcie małych, prażonych kuleczek, podobnych do kuskusu, ale o bogatszym smaku i innej teksturze. Doskonały do dań z owocami morza (mule, małże, krewetki) i sosami na bazie pomidorów. Stosowany w zupach i sałatkach.
Makaron drobny Anelletti Makaron pochodzący z Sycylii, o kształcie małych, gładkich pierścionków lub kółeczek. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa anello (pierścionek). Tradycyjnie wykorzystywany do przygotowania sycylijskiej zapiekanki Anelletti al forno, często z sosem bolońskim i bakłażanami.
Widok
pixel