Czekolady BIO
W naszym sklepie znajdziesz duży wybór ekskluzywnych włoskich czekolad marki Sabadi. Słodkości tego producenta to produkty najwyższej jakości, które cieszą się uznaniem nie tylko na Półwyspie Apenińskim, ale zostały również docenione przez smakoszy na całym świecie. Jednak ta sycylijska, ekologiczna czekolada bio to dużo więcej niż przysmak stworzony z ziaren kakaowca. Marka Sabadi to tak naprawdę cała filozofia zrodzona na jednej z piękniejszych europejskich wysp. U jej podstaw stoi pyszna czekolada ekologiczna. Jeżeli tak jak my kochasz czekolady bio, koniecznie zapoznaj się z nasza ofertą.
Ekologiczne czekolady BIO o niepowtarzalnym smaku
Czekolada bio Sabadi oferuje niezwykłe zestawienie smaków, które połączy nas z pradawną sycylijską naturą. Pachnące morzem kapary z dodatkiem soli, sumak i aromatyczna skórka z mandarynek zrodzonych pod sycylijskim słońcem, niepowtarzalny smak opuncji połączonej z liśćmi majeranku czy też skórka z cytryny rodzącej się wśród pęknięć na zboczach majestatycznego wulkanu Etna – wszystkie te składniki i wiele innych znajdziesz w tych jedynych w swoim rodzaju czekoladach. Przekonaj się, że czekolada bio to produkt ekskluzywny, na który zasługujesz! Naturalna czekolada Sabadi powstaje w procesie przetwarzania na zimo, co gwarantuje zachowanie najwyższych właściwości odżywczych poszczególnych składników. W naszym sklepie znajdziesz słodycze BIO z różnych serii tego producenta: czekolady funkcjonalne z dodatkiem superfoods, czekolady z serii poświęconej sycylijskim miastom czy też serię Crude Raw. W ramach tej ostatniej dostępna jest między innymi wyjątkowa surowa czekolada ze 100% kakao bez cukru. Ciekawą propozycją jest również czekolada mleczna z oryginalnej serii rodzinnej, która idealnie nada się na prezent dla mamy, taty, dziadka czy babci. Czekolady bio to zdrowa przekąska dla całej rodziny!
Czekolady BIO najwyższej jakości włoskiego producenta
Marka Sabadi kupuje ziarna kakaowe bezpośrednio od producentów, a dzięki zarządzaniu łańcuchem ich dostaw możliwa jest kontrola temperatury ziaren na wszystkich etapach przetwarzania, tak aby zachowane zostały właściwości odżywcze ziaren. Dzięki temu produkowana jest czekolada ekologiczna najwyższej jakości. Skoro mowa o czekoladach włoskich, poza tym, co w środku, ważne jest również opakowanie. Każda ekologiczna czekolada tego producenta przypomina nam o tym, że Italia to stolica światowego designu i niebanalnego wzornictwa użytkowego. Poszczególne serie czekolad posiadają odrębny motyw przewodni, a każde opakowanie pojedynczej czekolady zawiera swoistą opowieść o jej składnikach, zamkniętą w oryginalnej formie. To wszystko sprawia, że degustacja tych sycylijskich przysmaków staje się doznaniem na wielu poziomach. Surowce używane do produkcji czekolad bio tej marki są certyfikowane ekologicznie i pochodzą od producentów sprawiedliwego handlu oraz prezydiów Slow Food. Zapraszamy do degustacji tych jedynych w swoim rodzaju produktów. Poznaj jak smakuje np. czekolada surowa.