


Jakie są rodzaje włoskich makaronów? Który sprawdzi się w ciężkim sosie z mielonym mięsem, a jaki będzie lepszy przy lekkim daniu na bazie masła i wina? Wybór, jaki zaserwowali nam Włosi swoimi wyrobami, jest niemal nie do okiełznania dla przeciętnego kucharza. Zapraszamy do przewodnika po świecie wybornych makaronów prosto z urokliwej Italii, abyś mógł poczuć się jak prawdziwy specjalista w swojej kuchni!

Ekologiczne, włoskie makarony

Miód - niezwykle ceniony i uwielbiany składnik domowej kuchni, oczywiście, jeżeli jest prawdziwy i pochodzi z pewnego źródła. Skąd pewność, że dany miód naprawdę jest oryginalny? W czym tkwi fenomen produktów z certyfikatem ekologicznym? Zapraszamy Cię w podróż po świecie przepełnionych słońcem miodów rodem z Italii!

Certyfikat eko, premium, fair trade… można się pogubić. Które są naprawdę istotne dla produkcji żywności i warto zwracać na nie uwagę? W tym artykule przybliżymy fenomen certyfikowanych produktów premium, dzięki czemu dowiesz się, w czym są one lepsze od tych, bez żadnych odznaczeń? Odpowiadamy!



Jeśli nie wiesz jak wykorzystać suszone pomidory w Twoich daniach, to zapraszamy do najnowszego wpisu!






''Ponieważ w to wierzę''


Rolnictwo biodynamiczne – harmonia natury i kosmosu. Rolnictwo biodynamiczne to holistyczna metoda uprawy, która łączy ekologię z rytmami natury i duchowym podejściem do rolnictwa.


Rolnictwo ekologiczne to sposób uprawy, który chroni środowisko, wspiera różnorodność biologiczną i dostarcza żywność wolną od chemii.

''Dobre rzeczy wymagają czasu''
