DARMOWA DOSTAWA od 150 zł | WYSYŁKA w 24h

Zamówienia złożone do 12:00 (pon-pt) wysyłamy tego samego dnia

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Salemipina: sosy włoskie: sugo, salsa i pesto

( ilość produktów: 31 )

Coraz więcej osób jest świadomych składu spożywanych posiłków i zna ich wpływ na swój organizm. W związku z tym coraz częściej szukamy wyrobów w pełni ekologicznych, niezawierających chemicznych dodatków czy konserwantów. Salemipina to włoskie gospodarstwo, które wytwarza przetwory owocowe i warzywne właśnie z myślą o ich naturalnym charakterze. Niewielka rodzinna firma nastawiona jest na dostarczanie przetworów pochodzących z ekologicznych upraw i najwyższej jakości produktów.

Salemipina - regionalny włoski producent

Salemipina to firma zajmująca się głównie uprawą pomidorów, a także warzyw sezonowych. Wszystkie warzywa dojrzewają w naturalnych warunkach, a do ich uprawy nie używa się nawozów sztucznych czy pestycydów. Także przetwory przygotowywane są w oparciu o klasyczne metody, dzięki którym sosy włoskie i pasty zachowują większość składników odżywczych. Osiągnięcie tak wysokiej jakości produktów jest możliwe tylko w sytuacji pełnej kontroli procesu produkcyjnego od sadzenia i zbioru warzyw, aż po ich zamykanie w opakowaniach.

Produkty Salemipina w ofercie Ecowybrane.pl

W ofercie naszego sklepu znajdują się oryginalne produkty Salemipina, pochodzące bezpośrednio z Włoch. Oferujemy różnego rodzaju sosy pomidorowe, takie jak sugo czy salsa. Od tego producenta pochodzi także aromatyczne pesto przygotowane z suszonych pomidorów, charakterystyczne dla kuchni sycylijskiej. Produkty są oferowane w opakowaniach o niewielkiej objętości, dzięki czemu wykorzystasz je za jednym razem i zapobiegniesz niechcianej fermentacji. Mniejsze opakowania pozwolą zamówić i skosztować większej ilości różnych przetworów, a nawet wykorzystać je jako ciekawy prezent.

Do tworzenia wszystkich przetworów Salemipina wykorzystywane są tylko naturalne składniki. Poza warzywami można znaleźć w nich także oliwę z pierwszego tłoczenia, kapary czy przyprawy charakterystyczne dla południa Włoch. Wszystkie dodatki pochodzą z ekologicznych upraw, dlatego wpisują się w najwyższą jakość i mają prozdrowotny charakter.

Charakterystyczną cechą Salemipina jest dostarczanie wyrobów w opakowaniach wielorazowego użytku. Sosy i przeciery zamykane są w szklanych słoikach i butelkach, które można napełnić kolejny raz i poddać recyklingowi. Ponadto przetwory otrzymały certyfikaty zapewniające o ich ekologicznym charakterze. Certyfikat Euro liścia przyznawany jest produktom wytwarzanym na obszarze Unii Europejskiej w oparciu o ekologiczne uprawy. Z kolei pozostałe certyfikaty potwierdzają brak glutenu w przetworach i ich wegański charakter.

pixel