DARMOWA DOSTAWA od 150 zł | WYSYŁKA w 24h

Zamówienia złożone do 12:00 (pon-pt) wysyłamy tego samego dnia

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Sałatka Morska z Organicznym Octem Balsamicznym z Modeny „od 1891 roku”

2021-08-09
Sałatka Morska z Organicznym Octem Balsamicznym z Modeny „od 1891 roku”
SKŁADNIKI:
 
Ośmiornica
Łosoś
Kałamarnica
Małże
Mozzarella di Bufala Campana DOP
Pomidory koktajlowe
Sałata
Cytrynowy
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Organiczny ocet balsamiczny z Modeny „od 1891 r.”

PRZYGOTOWANIE:

 

Najpierw umyj małże i kalmary pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w krążki i odstaw na bok.

Przygotuj garnek z wrzącą wodą do gotowania całej ośmiornicy przez około 30-35 minut, następnie gotuj kalmary w tym samym garnku przez 6-8 minut, a na koniec ostudź.

Pokrój łososia na małe kawałki i podgrzewaj na patelni z powłoką nieprzywierającą przez 3-4 minuty.

Na innej patelni nałóż trochę oleju i podgrzej małże, aż same się otworzą.

Potnij macki ośmiornicy na małe kawałki o długości około 1 cm każdy.

Na koniec podaj wszystko w misce i dodaj sałatę, pomidorki koktajlowe i pokrojoną w plasterki mozzarellę.

Wymieszaj i dopraw cytryną i ekologicznym octem balsamicznym z Modeny „od 1891 roku”.

Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2021
pixel