Sałatka Morska z Organicznym Octem Balsamicznym z Modeny „od 1891 roku”

Łosoś
Kałamarnica
Małże
Mozzarella di Bufala Campana DOP
Pomidory koktajlowe
Sałata
Cytrynowy
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
Organiczny ocet balsamiczny z Modeny „od 1891 r.”
PRZYGOTOWANIE:
Najpierw umyj małże i kalmary pod bieżącą wodą, a następnie pokrój w krążki i odstaw na bok.
Przygotuj garnek z wrzącą wodą do gotowania całej ośmiornicy przez około 30-35 minut, następnie gotuj kalmary w tym samym garnku przez 6-8 minut, a na koniec ostudź.
Pokrój łososia na małe kawałki i podgrzewaj na patelni z powłoką nieprzywierającą przez 3-4 minuty.
Na innej patelni nałóż trochę oleju i podgrzej małże, aż same się otworzą.
Potnij macki ośmiornicy na małe kawałki o długości około 1 cm każdy.
Na koniec podaj wszystko w misce i dodaj sałatę, pomidorki koktajlowe i pokrojoną w plasterki mozzarellę.
Wymieszaj i dopraw cytryną i ekologicznym octem balsamicznym z Modeny „od 1891 roku”.