DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

Znajdziesz nas na: BioBazar Warszawa ul. Żelazna 51/53

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Przetwory z grzybów

( ilość produktów: 7 )

Grzyby marynowane to wschodnioeuropejski specjał, któremu trudno się oprzeć. Cieszą się popularnością zwłaszcza jesienią, kiedy lasy pełne są brązowych kapeluszy. Zima to również czas, kiedy grzyby pod różnymi postaciami lądują na półmiskach i talerzach. Są doskonałe jako przekąska, ale także dodatek do sałatek czy kanapek. Wypróbuj przetwory z grzybów polskiego producenta, jakim jest Jacentowska Piwniczka. To marka przetworów wytwarzanych tradycyjnymi, domowymi sposobami, z warzyw hodowanych w gospodarstwie ekologicznym z prawie trzydziestoletnią tradycją.

Przetwory z grzybów - dobrodziejstwo natury

Jacentowska Piwniczka prowadzona jest przez Annę Bojek, specjalistkę rolnictwa ekologicznego i certyfikowanego grzyboznawcę. To dzięki ogromnej wiedzy właścicielki firmy, grzyby marynowane spod znaku Jacentowskiej Piwniczki są tak pyszne - składniki zalewy to firmowy sekret. Wszystkie grzyby pochodzą z lasów, nie są więc hodowane przemysłowo w gospodarstwie. To prawdziwe skarby, których obróbka jest całkowicie oparta na pracy ludzkich rąk. Produkcja słoiczków pełnych marynowanych pyszności jest więc czasochłonna i wymaga precyzji. Przetwory z grzybów powstają pod nadzorem grzyboznawcy, a wśród popularnych gatunków, jak podgrzybki czy borowiki, nie brakuje też rarytasów, jak opieńki, gąski czy rydze. Specjałem, który polecamy naszym klientom są kurki marynowane - zaserwuj je gościom podczas imprezy czy kolacji, a ich delikatny, aczkolwiek głęboki smak zrobi prawdziwą furorę.

Przetwory z warzyw bio

Oprócz grzybów marynowanych w ofercie Ecowybrane.pl znajdują się też grzyby suszone - doskonałe jako dodatek do bigosu, gulaszu czy świątecznego barszczu lub żurku. Ale to nie koniec bogatego asortymentu Jacentowskiej Piwniczki. Przetwory z warzyw bio to sałatki warzywne, warzywa marynowane, sosy i warzywa kiszone - wszystkie oparte na sprawdzonych, tradycyjnych recepturach. Wybór warzyw z upraw ekologicznych to doskonały wybór zwłaszcza zimą, gdzie dostęp do polskich, świeżych warzyw jest ograniczony. Kilkanaście słoików przetworów w kuchennej szafce to szybki i smaczny dodatek do obiadu.

pixel