Przedstawiamy nasze marki - L’Anima di Grano
Przedstawiamy nasze marki- L’Anima di Grano
W kolejnym wpisie z serii „Przedstawimy nasze marki” opowiemy o niezwykłej manufakturze, która specjalizuje się w doskonałych włoskich makaronach. Ich produkty są przygotowywane tradycyjnymi metodami z najlepszych ekologicznych składników.
Lokalny klimat
Manufaktura L’Anima di Grano mieści się w malowniczej miejscowości Gragnano w okolicach Neapolu. Jej położenie nie jest przypadkowe, historyczne źródła pokazują że pierwsza wytwórnia makaronu powstała w tym miejscu już w XVI wieku. Lokalny klimat, bliskie sąsiedztwo gór oraz morza ma niezwykle istotny wpływ na wilgotność powietrza, która jest w tym miejscu idealna do naturalnego suszenia makaronu.
Tradycyjne metody
Makarony z manufaktury L’Anima di Grano wytwarzane są z najwyższej jakości składników. Wody pozyskiwanej z krystalicznie czystych, górskich źródeł oraz ekologicznej mąki z lokalnie uprawianych zbóż. Podczas produkcji wykorzystuje się wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Wszystkie metody są tradycyjne. Makaron wytłaczany jest w formach z brązu dzięki temu zyskuje nie tylko wyjątkowy kształt a również niezwykłą porowatość, która jest kluczowa by sos mógł lepiej oblepiać jego powierzchnię. Ostatnim istotnym etapem jest proces suszenia. W L’Anima di Grano odbywa się on naturalnie, powoli bez dodatkowego podgrzewania. Pozwala to na zachowanie wszystkich wartości odżywczych ziarna, gwarantuje także niezwykły smak i aromat a otrzymany makaron ma delikatny, jasno żółty kolor.
L’Anima di Grano na ecowybrane.pl
W ofercie naszego sklepu internetowego znajdziesz duży wybór ekologicznych makaronów od L’Anima di Grano. Mamy ponad 20 różnych kształtów. Cannelloni czy faraglioni, idealnie sprawdza się do zapiekania. Parppadelle, fusillata oraz penne to świetny wybór do sosów. To tylko kilka przykładów z naszej bogatej oferty doskonałych, włoskich makaronów, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Zapraszamy!