DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

Znajdziesz nas na: BioBazar Warszawa ul. Żelazna 51/53

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Octy Mengazzoli

( ilość produktów: 3 )

Mengazzoli to marka doskonałych octów winnych prosto z Włoch. Ocet winny tej marki powstaje w oparciu o naturalny proces fermentacji białych i czerwonych winogron z upraw rolnictwa ekologicznego. Dzięki temu, wybierając octy Mengazzoli masz gwarancję najwyższej jakości, zdrowego produktu, który podkręci smak sałat, ale nie tylko. Niektóre z octów Mengazzoli wytwarzane są z winogron szczepu Barbera, pochodzącego z północnych Włoch, inne zaś z nieco bardziej egzotycznych surowców, jak np. sok z granatu. W ofercie tej, uhonorowanej wieloma prestiżowymi nagrodami, marki znajdują się także octy balsamiczne z Modeny oraz octy jabłkowe.

Włoskie octy Mengazzoli

Nazwa marki pochodzi od nazwiska rodziny, która w latach 60-tych ubiegłego wieku postanowiła otworzyć manufakturę tradycyjnie wytwarzanego octu. Produkty powstają według starych, rodzinnych receptur. Są także certyfikowane, co dodatkowo stanowi o wyjątkowości octu winnego tej marki. Właściciele firmy stale podnoszą jakość swoich produktów, np. poprzez autorski system ceryfikacji octu. Przeprowadzają dokładne kontrole na każdym etapie produkcji, od pozyskania surowców, poprzez odpowiednie etapy dojrzewania, aż po produkcję octu, w każdym z jego kształtów i deklinacji - zarówno typowym, tradycyjnym, jak i innowacyjnym. Dodaj kilka kropel do surówki, sałatki czy marynaty i ciesz się bogactwem smaku naturalnego octu bio i przenieść wprost do górzystych, północnych Włoch.

Ocet winny - magia fermentacji

Oprócz walorów smakowych, ocet winny ma wiele właściwości prozdrowotnych. Stosowany z umiarem, jako dodatek do dań, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn i poprawia przemianę materii. Działa bakteriobójczo i korzystnie dla flory jelitowej układu pokarmowego. Ocet ma też sporo witamin i minerałów, a resweratrol zawarty w jego czerwonych odmianach, jest silnym antyoksydantem, hamującym procesy starzenia. Ocet winny to skarbnica smaku i zdrowia, a bio octy Mengazzoli są przykładem światowej klasy produktów, osadzonych we włoskiej tradycji i przywiązaniu do rzemieślniczych metod ich wytwarzania.

pixel