Masiero - producent win
W Trissino, w prowincji Vicenza, na zalesionych i wulkanicznych wzgórzach z widokiem na dolinę Agno, Franco i Francesca Masiero uprawiają 3 hektary obsadzone Pinot Nero i Merlot i 3 hektary Garganega, Tai Rosso, Chardonnay i Pinot Grigio. Winnica, założona w 2000 roku, posiada certyfikat ekologiczny i jest prowadzona zgodnie z praktykami biodynamicznymi. W piwnicy winogrona fermentują spontanicznie na naturalnych drożdżach bez kontroli temperatury.
MASIERO powstało w 2000 roku na wzgórzach pomiędzy Dolomitami a równinami weneckimi, około 20 km. z Vicenzy. Obejmuje winnicę Selva, na wysokości około 430 mz glebą wulkaniczną, gdzie uprawiamy winogrona merlot i pinot noir oraz winnice Sant'Urbano, w wapiennym terenie na wysokości 250 m.Stosujemy preparat biodynamiczny, aby aktywować proces życiowy w glebie i roślinach. Nasze włoskie wina są naturalnym wyrazem ich terroir; nie zawierają żadnych dodanych substancji i nie są poddawane żadnej obróbce chemicznej ani fizycznej.