DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

Zapraszamy do sklepów w Warszawie: Żoliborz i Wola

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Filippone: szałwia, rozmaryn, lawenda i oregano

( ilość produktów: 7 )

Aromatyczne przyprawy marki Filippone to kwintesencja włoskiej kuchni. Znane i cenione na całym świecie potrawy charakteryzują się oczywiście prostymi przepisami, świeżymi sezonowymi produktami oraz oczywiście niezwykłymi dodatkami. To właśnie przyprawy sprawiają, że każde danie zachwyca smakiem i zapachem. Są więc obowiązkowe w każdej kuchni i bywają punktem wyjścia do tego, by przygotowywać potrawy na co dzień i na specjalne okazje.

Po przyprawy Filippone, jakie oferujemy na ecowybrane.pl, warto sięgać zawsze wtedy, gdy chce się wzbogacić smak dań. Co istotne, wszystkie zioła są uprawiane w ekologicznych warunkach, są wolne od pestycydów oraz innych substancji chemicznych, więc są zdrowym dodatkiem. Warto również pamiętać o tym, że w każdym opakowaniu zamknięte jest słońce, które będzie ubogacać każde danie. Nada mu również wyjątkowo tak charakterystyczny włoski klimat rodem z niezwykłej Sycylii. Po zioło i przyprawy Filippone można sięgać tak często jak ma się tylko ochotę. Niektóre z nich już na stałe się zadomowiły w wielu domach oraz restauracyjnych kuchniach i stają się ciekawym dodatkiem do potraw z różnych stron świata.

Filippone – zioła do zadań specjalnych

Warto pamiętać, że wiele z propozycji ma również udowodnione działanie prozdrowotne. Wśród propozycji Filippone warto wybrać oregano. Mocno aromatyczna przyprawa najbardziej popularna jest na południu Włoch i jest używana do sosów, makaronu czy ryb. Włosi chętnie sięgają także po takie propozycje jak szałwia, rozmaryn czy lawenda. Niezmiennie hitem jest oczywiście bazylia, która pochodzi z Indii, ale to właśnie kuchnia południa Europy rozpropagowała to zioło. Jest doskonałe do pomidorów oraz oczywiście w kultowym pesto. Włosi chętnie sięgają także po szafran. Nazywany inaczej czerwonym złotem jest najdroższą i najbardziej wyszukaną przyprawą świata. Pojawia się w wielu tradycyjnych potrawach - risotto, makaronach, bulionach, a nawet w deserach szczególnie regionu Abruzji, Sardynii, Umbrii czy Toskanii. Warto również kolekcję smaków uzupełnić o jałowiec, dziki koper włoski oraz anyż. Wybierz przyprawy Filippone do swojej kuchni.

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel