DARMOWA DOSTAWA od 150 zł

SKLEP STACJONARNY: Warszawa - ul. Krasińskiego 18

Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową

Ryż i risotto BIO

( ilość produktów: 12 )

W sklepie internetowym Ecowybrane.pl znajdziesz między innymi ryż bio. Oferujemy produkt ekologiczny, który sprosta wszelkim wymaganiom. Pochodzi z państwa twórców najlepszego risotto, czyli z Włoch. Za każdym razem produkuje się go bez jakichkolwiek pestycydów, ulepszaczy oraz przyspieszaczy wzrostu.

Ryż bio w różnych odmianach

Proponujemy różne rodzaje ryżu. Mamy w swojej ofercie zarówno ryż krótkoziarnisty, średnioziarnisty, jak i długoziarnisty. Nasi klienci często wybierają ryż arborio. To odmiana rodem z Włoch. Ten ryż bio idealnie sprawdzi się do włoskiego risotto, ponieważ jest kleisty. Znajdziesz u nas jednak nie tylko ryż biały, ale również ryż brązowy. Ma on więcej wartości odżywczych niż ryż biały oraz niższy indeks glikemiczny. W szczególności można w nim znaleźć więcej błonnika pokarmowego. Oczywiście smakuje nieco inaczej niż standardowy, biały ryż. Można w nim wyczuć delikatny, orzechowy posmak. Dostępny jest u nas również ryż czarny. To wyjątkowa odmiana nazywana w Chinach „zakazanym ryżem”. Kiedyś w tamtych rejonach mógł go bowiem spożywać wyłącznie cesarz. Czarny ryż bio wykazuje działanie antyoksydacyjne, a jednocześnie zawiera dużą dawkę witaminy E. Ten ryż dobrze komponuje się z mięsem, a także z owocami morza. Oferujemy też ryżowe mieszanki. Dostępne jest u nas chociażby połączenie tajskiego ryżu i pakistańskiego basmati. To bardzo aromatyczna kompozycja, w której można nawet wyczuć nuty świeżo upieczonego chleba.

Do czego wykorzystać ryż bio?

Ryż bio to uniwersalny produkt. Można go wykorzystać jako bazę do różnorodnych potraw. Świetnie sprawdzi się między innymi jako dodatek do dań głównych, ale również element sałatki. Z niektórych gatunków można nawet przygotować deser. Dzieci z pewnością docenią popularny ryż na mleku. Nasz ekologiczny ryż bio dostępny jest w opakowaniach o różnych pojemnościach – 500 gramów i 1 kilograma. Wszystkie wyglądają bardzo naturalnie, bo stworzono je z biodegradowalnej tektury. Czas gotowania naszego ryżu najczęściej oscyluje natomiast w granicach od 13 do 15 minut. Ryż brązowy i czarny trzeba gotować nieco dłużej. Czarny nawet do 30-40 minut. Najlepiej gotować nasz ryż bio także w dużej ilości wrzącej wody. Polecamy do tego celu specjalne zamykane sitka.

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zamknij
pixel